Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Garnalenomelet met groenten


Uit de Oosterse keuken komt dit heerlijke eiergerecht met een stevige structuur en een pittige smaak. Makkelijk en snel om te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 7
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

2 bosuitjes
1 theelepel gemberpoeder
1 stengel bleekselderij
3 eieren
2 eetlepels olie
3 dl melk
100 g gepelde garnalen
zout
60 g taugé
peper
suiker
125 g champignons
1 theelepel sojasaus

Bereidingswijze

15 minuten

Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de bosuitjes en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen, de bosuitjes, de champignons, de bleekselderij en de taugé. Breng het geheel op smaak met suiker, sojasaus en gemberpoeder. Zet het vuur hoger en giet het eimengsel erbij in de pan. Laat de omelet 2 minuten bakken en til dan de kanten met een spatel op zodat het vloeibare gedeelte onder het gestolde deel kan lopen. Snijd de omelet in punten en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Cava
Crémant de Bourgogne
Crémant de Limoux