Maskers!

Wallpapers van Dieren

Romige mosterdsoep


Een Frans recept dat u het hele jaar met succes op tafel kunt zetten. De bereiding is eenvoudig en vraagt niet veel tijd. Het is geen lichte soep met een zachte structuur en heeft een pittige, zachte smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 700
Vetten: 14
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

6 dl kippenbouillon
1 eetlepel Dijon-mosterd
20 g boter
1 eetlepel grove mosterd
20 g bloem
2 eierdooiers
2 dl crème fraîche
peper

Bereidingswijze

15 minuten

Breng de bouillon aan de kook. Snijd de extra belegen kaas in kleine reepjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet de bouillon en de crème fraîche erbij, alsmede de twee soorten mosterd en blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor, breng op smaak met zout en peper. Vul hiermee de soepkommen en bestrooi met kaas.