Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Oranje blanje salade




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 520
Vetten: 11
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

0,75 groene kool
peper
1 winterwortel
zout
1 rettich
3,5 dl arachide-olie
2 eidooiers
1 dl crème fraîche
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
2 eetlepels witte wijnazijn
1 bosje peterselie

Rettich is familie van de radijs. Door zijn frisse pittige smaak past hij heel goed in deze salade. Rettich is vooral in augustus/september volop verkrijgbaar.

Bereidingswijze

10 minuten

Snijd de kool in reepjes en giet er kokend water over. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de wortel en de rettich in de keukenmachine in smalle reepjes. Maak de mayonaise door de eidooiers, zout en peper, mosterd en azijn door elkaar te roeren en er vervolgens druppelgewijs de olie door te kloppen. Klop de crème fraîche stijf en meng deze door de mayonaise. Meng de groenten in een kom door elkaar en spatel de mayonaise erdoor. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Garneer met peterselie.