Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Preisoep op de wijze van uiensoep


Deze lekkere en snelle Franse soep is niet seizoensgebonden en eenvoudig om klaar te maken. Het is geen zware soep met een stevige structuur en zacht, zoete smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 330
Vetten: 4
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 gekookte aardappel
peper
5 dl kippenbouillon
250 g gare preiringetjes
1 eetlepel gembersap
20 cm stokbrood
zout
100 g geraspte kaas

Voeg dunne reepjes ham aan de soep toe.

Bereidingswijze

10 minuten

Druk de aardappel door een pureeknijper of door een zeef en meng deze puree door de verwarmde bouillon. Roer het gembersap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm hierin de preiringetjes. Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster deze onder de grill. Schep de soep in kommen en leg er twee geroosterde sneetjes stokbrood op. Bestrooi met geraspte kaas, zet ze even onder de grill tot een goudbruin korstje ontstaat en serveer meteen.