Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Gazpacho


Bij een zomerse temperatuur is dit Spaanse recept een groot succes. Het is makkelijk en zeer snel te bereiden. De gazpacho heeft een zachte structuur met knapperige toevoegingen. De smaak is stevig maar toch fris. Het is geen zware soep en hiermee slaat u de spijker op zijn kop tijdens een warme zomermiddag.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 6
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 kleine komkommers
1 l water
1 ui
2 eetlepels rode wijnazijn
1 groene paprika
zout
4 sneetjes wittebrood
peper
3 vleestomaten
1 eetlepels tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 dl olijfolie

Bereidingswijze

10 minuten

Houd een vierde deel van de komkommer, de ui, de groene paprika en het brood achter voor de garnering. Doe de grof gehakte komkommers, de ui, de paprika, het brood, de tomaten zonder vel en de knoflook in de keukenmachine. Voeg een deel van het water, de azijn en zout toe en pureer het geheel tot een gladde massa. Roer het resterende water, de tomatenpuree en de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en indien nodig ook met suiker. Zet de soep afgedekt weg op een koele plaats. Snijd intussen de achtergehouden komkommer, ui en paprika in blokjes en doe ze in aparte schaaltjes. Rooster het achtergehouden brood en snijd het in blokjes. Ieder kan zo naar eigen smaak wat aan de soep toevoegen.



Wijnadviezen:

Fino Sherry