Maskers!

Wallpapers van XP

Garnalencocktail met exotisch tintje


Een heerlijk exotisch, zomers voorgerecht dat u eenvoudig en snel kunt bereiden. De smaak is pittig en zoet, het geheel heeft een stevige maar zachte structuur en is neutraal waardoor het zich voor diverse combinaties leent.

Dit gerecht combineert erg goed met: Toast met boter
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 6
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

100 g doperwten
1 eetlepel mangochutney
3 bananen
1 eetlepel brandewijn
100 g garnalen
zout
1 krop sla
peper
3 eetlepels slagroom
1 theelepel suiker
2 eetlepels mayonaise

Garneer met takjes verse dille en een schijfje citroen.

Bereidingswijze

10 minuten

Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water met zout. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze afkoelen. Snijd de bananen in plakjes. Meng de garnalen met de doperwten en de bananen. Roer de slagroom door de mayonaise en voeg de mangochutney en de brandewijn toe. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Schep de saus door het garnalenmengsel. Gebruik de sla als bedje en schep de garnalencocktail erop. Serveer met toast en boter.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Tokay Pinot Gris