Maskers!

Wallpapers van Films

Roergebakken biefstuk met paprika


Dit vleesgerecht past prima in een Chinees menu. De paprika en gemberwortel geven het geheel een oosters smaakje. Het gerecht is eenvoudig te bereiden. Binnen drie kwartier zet u een prima gerecht op tafel.

Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 600
Vetten: 7
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

3 eetlepels Chinese sojasaus
1 teentje knoflook
2 eetlepels medium dry sherry
4 eetlepels olie
1 theelepel maïzena
2 eetlepels zwarte boontjes
400 g biefstuk
0,5 dl bouillon
2 groene paprika's
zout
1 rode peper
peper
1 cm verse gemberwortel
suiker

Bereidingswijze

45 minuten

Roer een marinade van sojasaus, sherry, maïzena en 2 eetlepels water. Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze door de marinade. Laat de biefstuk zo ca. een halfuur staan. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Schil de gember en het teentje knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de biefstuk al omscheppend snel bruin. Neem de biefstuk met een schuimspaan uit de pan. Schenk de helft van de olie uit de pan en voeg de paprika, de peper, de gember, het knoflook en de zwarte boontjes aan de resterende olie toe. Bak het geheel al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het vocht op hoog vuur verdampen. Schep de biefstukreepjes erdoor en warm het gerecht goed door. Breng op smaak met zout, peper en suiker.



Wijnadviezen:

Merlot (Zuid-Frankrijk)
Rosé Côtes de Provence
Sauvignon (Hongarije)