Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Kipcurry uit de römertopf




Dit gerecht combineert erg goed met: Basmatirijst en sperziebonen
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 470
Vetten: 3
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

600 g kipfilet
1 appel
zout
1/4 l vleesbouillon
1 theelepel cayennepeper
6 eetlepels mangochutney
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels rozijnen

Hebt u geen römertopf? Een stenen ovenschaal kan ook prima, dek het gerecht wel goed af met aluminiumfolie.

Bereidingswijze

70 minuten

Zet de römertopfschaal en -deksel ca. 10 minuten in koud water. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout, cayennepeper en kerriepoeder. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Verwarm de bouillon in een steelpan en los al roerend de mangochutney erin op. Roer de appel en de rozijnen erdoor. Neem de römertopf uit het water en leg de blokjes kipfilet in de schaal. Schenk het chutneymengsel erover. Zet de deksel erop. Zet de römertopf in de oven en schakel deze in op 220 °C. Laat de kipcurry in ca. 50 minuten gaar worden.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)