Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Ajam ketjap (kip in ketjapsaus)




Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 880
Vetten: 13
Eiwitten: 19
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 uien
1 kg kip (in delen)
3 tenen knoflook
2 eetlepels gembersiroop
4 tomaten
100 ml ketjap
1 rode peper
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 groene peper
zout
4 eetlepels boter

Bereidingswijze

60 minuten

Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak ui, knoflook en pepers even aan. Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat. Leg de kipdelen in de saus. Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence