Maskers!

Wallpapers van Sporten

Chinese schelvis




Dit gerecht combineert erg goed met: Wilde en witte rijst en bleekselderijsalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 1
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

2 uien
1 eetlepel gembersiroop
1 wortel
1 theelepel maïzena
2 preien
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels olie
400 g schelvisfilets
2 dl visbouillon
zout
3 eetlepels ketjap manis
peper

Bereidingswijze

25 minuten

Pel en snijd de uien in ringen. Maak wortel en preien schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 5 cm lang. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui aan. Schep wortel en prei erdoor en bak het geheel ca. 2 minuten. Roer bouillon, ketjap en gembersiroop erdoor en breng het geheel aan de kook. Leng de maïzena aan met de sherry. Voeg dit al roerend toe aan het groentemengsel in de pan en laat de saus binden. Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze in de saus. Stoof ze met het deksel op de pan in 10-12 minuten zachtjes gaar.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Tokay Pinot Gris