Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Paprika's




Dit gerecht combineert erg goed met: Knapperig stokbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 565
Vetten: 11
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

3 rode paprika's
8 eetlepels olijfolie
3 groene paprika's
2 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel verse tijm
6 teentjes knoflook
zout

U kunt dit gerecht ook serveren als koude salade of voorgerecht.
De tijm kan vervangen worden door basilicum. Voeg dit echter wel op het laatste moment toe.

Voorbereiding

10 minuten

Was de paprika's, deel ze overlangs in vieren en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Pel en pers de knoflook.

Bereidingswijze

25 minuten

Verhit de olijfolie en rooster de buitenkant van de paprika's circa tien minuten. Doe ze over in een plastic zak, schud behoedzaam, dan is het vel van de paprika's gemakkelijker te verwijderen. Pel de paprika's.
Meng de koud geperste olijfolie met de azijn en warm het op.
Stoof de paprika, knoflook en tijm op een matig vuur gaar in de olijfolie.
Voeg zout toe en laat het intrekken.
Serveer warm.