Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Vegetarische saté met ketjap-pindasaus


Dit recept bevat veel kant-en-klare elementen, zoals de stokjes vegetarische saté en de satésaus. Dit gerecht is afgeleid uit de Indonesische keuken.

Dit gerecht combineert erg goed met: Paksoi-taugéschotel
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 990
Vetten: 14
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

12 stokjes vegetarische saté
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels olie
2 theelepels sambal oelek
2 dl kant-en-klare satésaus
25 g ongezouten pinda's
1 teentje knoflook

Ideaal als buffetgerecht.

Bereidingswijze

15 minuten

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de satés met olie en leg ze op het grillrooster. Schuif het rooster (met een lekbak eronder) ca. 10 cm onder het grillelement en rooster de satés in 5-8 minuten bruin en gaar. Keer de satés regelmatig en bestrijk ze dan opnieuw met olie. Bereid de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de ketjap en de sambal erdoor. Warm de saus al roerend nog even door. Hak de pinda's fijn en roer ze door de saus. Leg de satés op vier borden en schep de saus erover.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Tokay Pinot Gris