Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Tahoe-omelet


Zoals de naam al zegt wordt dit heerlijke, en makkelijk te bereiden gerecht hoofdzakelijk bepaald door de tahoe. Het is een heerlijk gerecht uit de Oosterse keuken. U kunt dit smaakvolle recept opdienen met rijst en sugarsnaps. Ideaal als vegetarisch lunchgerecht.

Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst en sugarsnaps
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 730
Vetten: 14
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

4 bosuitjes
peper
1 blok tahoe
4 eetlepels olie
2 preien
4 eetlepels ketjap manis
4 eieren
citroensap
4 eetlepels melk
sambal
zout
2 eetlepels geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

40 minuten

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de tahoe in heel kleine stukjes. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Klop de eieren los met melk, zout en peper. Schep de prei en tahoe erdoor. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak van een kwart van het tahoe-eimengsel een omelet. Laat deze op een bord glijden en houd hem warm. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletten. Roer intussen een sausje van de ketjap met het citroensap en sambal naar smaak. Rol de omeletten op en leg ze op vier borden. Schenk het sausje erover. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Tokay Pinot Gris