Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Bloemkoolcurry


Een fantastisch bloemkoolgerecht, dat bijzonder scherp is. Het komt uit de Indiase keuken en kan ook met vlees en rijst gecombineerd worden.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken basmatirijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 540
Vetten: 10
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

250 g aardappels
1 theelepel komijnzaadjes
1 bloemkool
1 theelepel kurkuma
2 tomaten
1 theelepel garam masala
1 ui
1 theelepel chilipoeder
4 groene pepers
zout
1 schijfje verse gemberwortel
1 eetlepel fijngesneden verse koriander
1 dl arachide-olie

Bereidingswijze

50 minuten

Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Maak ui en pepers schoon. Verwijder de zaadjes uit de pepers. Schil de gember. Hak ui, pepers en gember heel fijn. Verhit de olie in een braadpan. Bak de komijnzaadjes ca. 30 seconden. Fruit de ui en de pepers ca. 1 minuut aan. Voeg de aardappel en de bloemkool toe en bak het geheel ca. 10 minuten op laag vuur. Voeg gember, tomaat, kurkuma, garam masala, chilipoeder en zout toe. Laat de bloemkoolcurry nog ca. 20 minuten zachtjes sudderen. Strooi de koriander erover en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Rosé Costières le Nîmes
Rosé Côtes de Provence
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne