Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Spinaziestamppot met kaassaus


Met dit recept kunt u variëren op de bekende stamppotten. Tevens biedt dit recept de mogelijkheid om de smaak van spinazie wat te verzachten.

Dit gerecht combineert erg goed met: Een frisse salade met tomaat
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 320
Vetten: 3
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1 kg aardappels
0,5 l melk
zout
100 g geraspte kaas
1 kg verse spinazie
2 theelepels gemalen komijn
1 ui
peper
50 g boter
nootmuskaat
30 g bloem

Bereidingswijze

40 minuten

Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar. Was de spinazie in ruim water. Laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Smelt de rest van de boter in een andere pan en fruit de ui even aan. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend de melk toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg de komijn en de kaas toe en laat de kaas al roerend smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de spinazie en een derde deel van de saus erdoor. Warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op vier borden en schenk de overige saus erover.



Wijnadviezen:

Gambellara
Gewurztraminer (Elzas)
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne