Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Uien-paprikataart met geitenkaas


Een niet licht Frans gerecht, wat u eenvoudig kunt klaarmaken. Deze lekkernij heeft een stevige structuur met een pittige, zoete smaak. Rekent u wel een uur voor het bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 890
Vetten: 17
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg
3 eieren
3 uien
1 bekertje zure room
2 rode paprika's
zout
1 eetlepel boter
peper
150 g Hollandse geitenkaas
1 theelepel kummel

Zowel koud als warm te eten.

Bereidingswijze

70 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak uien en paprika's schoon. Snijd de uien in ringen en de paprika's in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en fruit ui en paprika lichtbruin. Rasp de geitenkaas. Klop de eieren los met de zure room, zout, peper en kummel. Roer de kaas erdoor. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 cm doorsnede. Vet een lage taartvorm (van 26 cm Ø) in en bekleed de vorm met het deeg. Verdeel het ui-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Sauvignon (Bulgarije)