Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Pizza met artisjokharten, broccoli en roquefort


Een heerlijk gerecht, dat u eenvoudig kunt bereiden. Ideaal als u met meerdere personen bent. U kunt een lekkere combinatie maken door er spinaziesalade bij te serveren.

Dit gerecht combineert erg goed met: Spinaziesalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 820
Vetten: 13
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

500 g broccoli
125 ml crème fraîche
zout
2 eetlepels fijngehakte vers basilicum
1 blik artisjokharten
peper
1 blik tomaatstukjes
2 blikjes gekoeld croissantdeeg
2 teentjes knoflook
150 g roquefort
2 eieren
2 eetlepels olijfolie

Ideaal gerecht voor veel personen.

Bereidingswijze

50 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook ze in weinig water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Giet de artisjokharten af en halveer ze. Laat de tomaatstukjes in een zeef uitlekken. Hak de knoflook fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep de tomaatstukjes, de knoflook en het basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vet de bakplaat in. Bekleed de bakplaat met het croissantdeeg. Snijd het deeg dat overblijft in lange dunne repen. Verdeel het ei-tomatenmengsel over de deegbodem. Leg de broccoliroosjes en de artisjokharten erop en verkruimel de roquefort erboven. Sprenkel de olijfolie over de vulling en leg de deegrepen erover. Bak de pizza in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.



Wijnadviezen:

Bardolino
Pinot Grigio