Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Hartige pannenkoeken


Een smakelijk en gemakkelijk alternatief voor een vleesloze dag. In plaats van bloem kan ook volkorenmeel gebruikt worden: dit geeft de pannenkoeken een nog hartigere smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Radijssalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 810
Vetten: 10
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

2 uien
0,5 l melk
200 g bloem
50 g boter
zout
100 g geraspte kaas
2 eieren
2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Bereidingswijze

45 minuten

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Breek de eieren erboven. Roer de helft van de melk erdoor. Voeg al roerend de rest van de melk toe en blijf roeren tot het een glad beslag is. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de uien al omscheppend goudbruin. Schep de uiringen op een bord. Verhit een klontje boter in dezelfde pan en laat een achtste deel van het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak het tot de bovenkant bijna droog is. Keer de pannenkoek en bak de onderkant goudbruin. Verdeel er wat uiringen en geraspte kaas over en klap de pannenkoek dubbel. Bak hem nog ca. 1 minuut tot de kaas gesmolten is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en strooi het bieslook erover. Bak zo nog 7 pannenkoeken.



Wijnadviezen:

Bordeaux Moelleux
Entre-Deux-Mers
Pinot Blanc