Maskers!

Wallpapers van Games

Omelet verde


Een heerlijk Italiaans eiergerecht voor in de lente. Dit ietwat zwaardere gerecht is eenvoudig te bereiden en u kunt het nog lekkerder te maken door het te combineren met knoflookboter en gebakken aardappeltjes.

Dit gerecht combineert erg goed met: Knoflookboter en gebakken aardappeltjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 800
Vetten: 16
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

400 g verse spinazie
zout
1 ui
peper
3 eetlepels olie
nootmuskaat
6 eieren
20 g gezouten gerookte amandelen
75 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

25 minuten

Was de verse spinazie en kook deze 4 minuten in aanhangend water beetgaar. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en hak ze fijn. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudgeel. Meng de ui door de spinazie. Klop de eieren los en roer de spinazie en de kaas erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en schenk het eimengsel erin. Bak de omelet in ca. 5 minuten op laag vuur tot de bovenkant droog is. Keer de omelet op een deksel, verhit weer 1 eetlepel olie en laat de omelet weer in de pan glijden. Bak de onderkant goudbruin. Hak de amandelen fijn. Snijd de omelet in vieren. Leg op vier borden een stuk omelet en strooi de amandelen erover.



Wijnadviezen:

Gambellara