Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Gestoofde komkommer in kerriesaus


Als u eens een dag geen vlees wilt eten, is dit een gemakkelijk en goedkoop gerecht. De gekookte eieren smaken heerlijk in de kerriesaus en samen met witte rijst heeft u een complete maaltijd.

Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 410
Vetten: 6
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 komkommers
6 eieren
1 ui
30 g bloem
1 teentje knoflook
2,5 dl kruidenbouillon
25 g boter
1 dl melk
4 theelepels kerriepoeder
peper
zout
2 eetlepels zonnebloempitten

Bereidingswijze

25 minuten

Schil de komkommers en snijd ze in dikke schijven. Snijd de ui in ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Smelt de boter in een hapjespan en schep komkommer, ui en knoflook erdoor. Voeg het kerriepoeder en zout naar smaak toe. Stoof de komkommer in ca. 5 minuten zachtjes gaar. Kook intussen de eieren in 10 minuten hard. Schep de komkommer in een kom. Roer de bloem door het bakvet. Voeg al roerend de bouillon en de melk toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Schep de komkommer door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Pel en halveer de eieren. Leg de eieren op de komkommer in de kerriesaus en strooi de zonnebloempitten erover.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Torrontés (Argentinië)
Viognier (Zuid-Frankrijk)