Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Salade met gegratineerde camembert


De gember, honing en pijnboompitjes geven een zoete smaak aan dit bijzonder smakelijke Franse recept. Het is een relatief zwaardere salade en daardoor zeer geschikt als maaltijdsalade. De hoofdtechniek bestaat uit het grillen, het is eenvoudig te bereiden.

Dit gerecht combineert erg goed met: Toast
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1000
Vetten: 13
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 19

De ingredienten:

3 bosuitjes
peper
1 kropje lollo rosso
250 g camembert
2 eetlepels olijfolie
4 sneetjes rond wit casinobrood
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels honing
1 theelepel gembersiroop
30 g pijnboompitten
zout
1 eetlepel verse tijmblaadjes

Bereidingswijze

20 minuten

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Was de sla en scheur de bladeren in stukken. Klop een sausje van de olie, het citroensap, de gembersiroop, zout en peper en schep de lollo rosso erdoor. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd van de camembert de korst aan de onder- en bovenkant heel dun af. Snijd het kaasje overlangs in 4 plakken. Leg de sneetjes brood op de grillplaat. Leg de plakken kaas op de sneetjes brood en bestrijk ze met honing. Laat de kaas onder de hete grill in 2-3 minuten smelten. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel de lollo rosso over 4 borden. Leg de camembertsneetjes op de sla en strooi de bosuiringetjes, pijnboompitten en tijm erover.



Wijnadviezen:

Droge Muscat (Elzas)
Droge Muscat (Zuid-Frankrijk)
Torrontés (Argentinië)