Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Camembertfantasie


Dit is een aantrekkelijk kaas-groente ovengerecht. Het kan gecombineerd worden met nieuwe gekookte aardappels, rijst of andere gekookte granen. Ook rauwkost smaakt hier goed bij.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 6
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

1 ui
1 kruidenbouillontablet
2 courgettes
1 theelepel fijngesneden basilicum
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel fijngesneden tijm
1 teentje knoflook
zout
1 dl paprikapuree
peper
1 blik gepelde tomaten
250 g camembert
0,5 dl rode wijn

Bereidingswijze

25 minuten

Pel en snipper de ui. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak ui en courgette al omscheppend ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg paprikapuree, tomaten met sap, wijn, bouillontablet, basilicum en tijm toe. Laat dit ca. 10 minuten sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep het courgettemengsel in een lage ovenschaal. Snijd de camembert in plakjes en leg ze op het courgettemengsel. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 3 minuten smelten en iets bruin kleuren.



Wijnadviezen:

Rosé Corbières
Rosé Costières le Nîmes
Rosé Navarra
Witte Cheverny