Maskers!

Wallpapers van actrices

Bonenstew


Dit is een kleurig vegetarisch bonen-groente gerecht. Het kan als voor- of bijgerecht geserveerd worden.

Dit gerecht combineert erg goed met: Knoflookbrood en groene sla
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 500
Vetten: 8
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

2 uien
2 theelepel oregano
3 teentjes knoflook
10 zwarte olijven zonder pit
1 rode peper
zout
1 potje bruinebonen
peper
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels slagroom
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels peterselie
2 blikken gepelde tomaten

Bereidingswijze

30 minuten

Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Laat de bruine bonen in een zeef uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui even aan. Bak knoflook en peper ca. 1 minuut mee. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de bruine bonen, gepelde tomaten met vocht en oregano toe en laat de bonenstew ca. 20 minuten zachtjes sudderen. Halveer de olijven. Breng de stew op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het opdienen de olijven, de slagroom en de peterselie erdoor.



Wijnadviezen:

Coteaux du Tricastin
Côtes du Ventoux
Rode Côtes du Roussillon