Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Gevulde avocado's


Dit voorgerecht is heerlijk fris, zacht en vol van smaak. De zachte structuur met knapperige noten vormen een ideale combinatie. Het is een ietwat zwaarder gerecht dat u het hele jaar door kan eten.

Dit gerecht combineert erg goed met: Geroosterd volkorenbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 470
Vetten: 8
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 krop lollo rosso
150 g Hüttenkäse
2 vleestomaten
1 eetlepel fijngeknipt bieslook
100 g belegen Leidse kaas
zout
4 rijpe avocado's
peper
2 eetlepels citroensap
50 g gepelde walnoten

Bereidingswijze

20 minuten

Was de sla, laat de bladeren goed uitlekken en scheur ze in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de sla en tomaat over vier borden. Rasp de Leidse kaas. Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en besprenkel het met citroensap. Schep de Hüttenkäse, de Leidse kaas en het bieslook door de avocadostukjes. Breng op smaak met zout en peper. Vul de avocadohelften met het mengsel en zet op elk bord 2 gevulde avocadohelften. Hak de noten grof en strooi ze over de avocado's.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Viognier (Zuid-Frankrijk)