Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Ingepakte sperziebonen op tagliatelle


Dit eenvoudige te bereiden Italiaanse recept is in de herfst een feest voor de smaakpapillen. Het duurt wel een klein uurtje voordat dit gerecht op tafel staat.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 640
Vetten: 11
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

500 g sperziebonen
2 dl droge witte wijn
zout
125 ml slagroom
150 g oesterzwammen
300 g tagliatelle
2 sjalotjes
100 g koude boter
200 g rauwe ham
4 eetlepels fijngehakte verse oregano

Bereidingswijze

50 minuten

Haal de sperziebonen af en kook ze in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Pel en snipper de sjalotjes. Leg op elk plakje ham een stapeltje bonen en rol de ham er stevig omheen. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Kook de wijn met de sjalotjes op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook het geheel weer tot de helft in. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de hamrolletjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de oesterzwammen de laatste 5 minuten mee. Snijd de rest van de boter in stukjes en klop deze een voor een door de roomsaus. Roer de oregano erdoor. Schep de tagliatelle op vier borden. Verdeel de saus erover en schik de hamrolletjes en de oesterzwammen erop.



Wijnadviezen:

Frascati
Orvieto Classico
Verdicchio dei Castelli di Jesi