Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Tagliatelle met ham-preiragout


Tagliatelle met ham-preiragout is een niet te versmaden Italiaans recept. Het maken van de saus is de hoofdbereidingswijze. Dit gerecht is relatief makkelijk te maken en heeft een zachte structuur.

Dit gerecht combineert erg goed met: Tomatensalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 630
Vetten: 9
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

300 g tagliatelle
0,5 l melk
1 dikke prei
150 g verse roomkaas met kruiden
500 g achterham
zout
50 g boter
peper
50 g bloem
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

20 minuten

Kook de tagliatelle gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de prei in dunne ringetjes en was deze in een zeef. Laat ze goed uitlekken. Snijd de ham in blokjes. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem, roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de melk toe tot een gladgebonden saus; laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Laat de kaas al roerend in de saus smelten en schep de ham en prei erdoor. Warm de saus nog ca. 5 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Serveer de tagliatelle apart.



Wijnadviezen:

Verdicchio dei Castelli di Jesi