Maskers!

Wallpapers van Autos

Spaghetti marinara


Dit is een heerlijk spaghetti recept met verschillende schaal- en schelpdieren en vis. Deze zeevruchten bepalen de smaak van de Spaghetti marinara.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gemengde salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 490
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

250 g mosselen
1 blik gepelde tomaten
1 dl droge witte wijn
300 g spaghetti
4 peperkorrels
zout
1 laurierblaadje
150 g kabeljauwfilet
3 eetlepels olijfolie
300 g gepelde garnalen
3 teentjes knoflook
peper
1 blikje ansjovisfilets
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels fijngesneden vers basilicum

Bereidingswijze

30 minuten

Boen de mosselen schoon onder stromend water. Kook de mosselen met wijn, peperkorrels en laurierblad ca. 5 minuten tot alle mosselen open zijn. Neem de mosselen uit de schelp. Verhit de olie in een hapjespan. Pers de knoflook erboven uit. Voeg ansjovisfilets, tomatenpuree en gepelde tomaten met vocht toe. Laat deze saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten. Snijd de kabeljauw in stukjes, schep ze door de saus en warm de vis ca. 5 minuten zachtjes mee. Schep de mosselen, de garnalen en 1 eetlepel peterselie en het basilicum door de saus en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af. Schep de spaghetti op vier borden en verdeel de saus erover, strooi de rest van de peterselie erover.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
Lugana