Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Pasta met broccoli-gorgonzolasaus


Door de korte bereidingstijd is dit een ideaal recept voor mensen die weinig tijd hebben. Bovendien kunnen de ingrediënten langer van tevoren worden gekocht en is broccoli het gehele jaar verkrijgbaar.

Dit gerecht combineert erg goed met: Groene salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 12
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

300 g pasta
200 ml crème fraîche
600 g broccoli
2 teentjes knoflook
zout
zout
50 g gepelde walnoten
peper
200 g gorgonzola

Bereidingswijze

20 minuten

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, laat uitlekken. Snijd kleine broccoliroosjes (ca. 300 gram) van de stronk. Kook ze in een pan met ruim water en zout in 2-3 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Hak de walnoten grof. Snijd de gorgonzola in stukjes. Verwarm de gorgonzola met de crème fraîche al roerend in een pan op laag vuur en laat de kaas smelten. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Blijf roeren tot het een gladde saus is. Warm de gare broccoliroosjes ca. 2 minuten in de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op vier voorverwarmde borden en schep de saus erover. Bestrooi met de walnoten.



Wijnadviezen:

Biferno
Nebbiolo d'Alba
Salice Salento