Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Rondje pasta met kip


Een heerlijk Italiaans recept, dat eenvoudig is om te bereiden. Het verrassende aan dit recept is dat u pasta combineert met kip in plaats van gehakt.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 570
Vetten: 7
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

1 courgette
zout
2 uien
peper
4 teentjes knoflook
0,5 dl rode wijn
400 g kipfilet
1 blik gepelde tomaten
4 eetlepels olijfolie
1 dl vleesbouillon
1 blikje ansjovisfilets
300 g pasta
2 eetlepels verse tijmblaadjes
100 g geraspte geitenkaas
1 theelepel gedroogde rozemarijn
2 eetlepels fijngesneden vers basilicum
1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze

45 minuten

Snijd de courgette in stukjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en verwarm de uitgelekte ansjovis. Voeg knoflook, tijm en rozemarijn toe en verwarm het mengsel tot de ansjovisfilets zalvig zijn; schep het uit de pan. Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak de kipreepjes al omscheppend bruin. Bak ui en courgette ca. 3 minuten mee. Voeg tomatenpuree en zout en peper naar smaak toe. Schep het kipmengsel op een bord. Roer de wijn door het achtergebleven bakvet en voeg het ansjovismengsel, de kipcourgettemassa, de gepelde tomaten met vocht en de bouillon toe. Laat de saus in 15-20 minuten op halfhoog vuur inkoken. Kook intussen de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de pasta als een vogelnestje op vier borden en schep de saus in het midden. Strooi geitenkaas en basilicum erover. Serveer de rest van de kaas apart erbij.



Wijnadviezen:

Orvieto Classico
Sauvignon Blanc (Frankrijk)