Maskers!

Wallpapers van Disney

Pastasalade met garnalen en gerookte heilbot


Dit uit de Italiaanse keuken afkomstige recept heeft een knapperige structuur en smaakt stevig. Het is geen licht voorgerecht en daardoor zeer geschikt als maaltijdsalade of als buffetgerecht.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood en boter
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 14
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

150 g farfalle
4 eetlepels mayonaise
1 tomaat
1 eetlepel droge sherry
2 stengels bleekselderij
4 eetlepels fijngehakte dille
100 g gerookte heilbotfilet
zout
150 g Noorse garnalen
peper
1 kropje frisée
2 takjes verse dille
125 ml crème fraîche
2 citroenen
1 dl slagroom

Bereidingswijze

20 minuten

Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel af in een vergiet onder koud water en laat uitlekken. Was de tomaat en snijd deze in kleine blokjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de heilbotfilet in reepjes. Schep in een kom farfalle, tomaat, bleekselderij, heilbot en garnalen door elkaar. Was de frisée, sla de bladeren goed droog en leg ze op vier borden. Schep de salade erop. Roer een sausje van de crème fraîche, de slagroom, de mayonaise met de sherry, de dille, zout en peper en schenk het over de salade. Garneer de salade met toefjes dille en partjes citroen.



Wijnadviezen:

Orvieto Classico
Soave Classico
Verdicchio dei Castelli di Jesi