Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Mexicaanse pastasalade met kip


Een heerlijke, makkelijke en snelle maaltijd. Het is een niet zwaar gerecht, dat uitstekend smaakt met bijvoorbeeld ciabattabrood.

Dit gerecht combineert erg goed met: Ciabatta
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 3
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

250 g pastaschelpjes
2 bosuitjes
zout
4 eetlepels mayonaise
0,5 l kippenbouillon
1 eetlepel citroensap
250 g kipfilet
300 g maïskorrels
1 rode paprika
chilipoeder
2 stengels bleekselderij
0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze

20 minuten

Kook de pastaschelpjes in ca. 8 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat ze uitlekken en afkoelen. Breng de bouillon aan de kook en laat de kipfilet hierin in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de kipfilet uit de bouillon, laat deze afkoelen en snijd de kip in dunne reepjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne reepjes. Hak de bosuitjes fijn. Roer in een schaal een sausje van mayonaise, citroensap en een eetlepel bouillon en schep pastaschelpjes, kipreepjes, paprika, bleekselderij, bosui en maïs erdoor. Breng de salade op smaak met zout en chilipoeder, laat circa 3 uur staan, zodat de smaken in kunnen trekken. Garneer met fijngesneden peterselie.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence