Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Bavarois van mandarijnenlikeur met krokante chocolade


Dit winterse gerecht is afkomstig uit Frankrijk, evenals de mandarijnenlikeur die de basis vormt van dit smaakvolle gerecht. Serveer dit gerecht met de mandarijnensaus en garneer met toefjes slagroom.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 940
Vetten: 15
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 19

De ingredienten:

50 g chocolade
1 dl slagroom
16 g gelatine
stijfgeklopte slagroom
4 dl mandarijnensap
2 dl mandarijnensap
70 g fijne tafelsuiker
30 g fijne tafelsuiker
3 eetlepels mandarijnenlikeur
1 eetlepel mandarijnenlikeur

Voorbereiding

15 minuten

Hak de chocolade in kleine stukjes en leg ze in de diepvriezer. Hak de bevroren chocolade in de blender tot korrels en vries deze weer in. Week de gelatine in koud water.

Bereidingswijze

15 minuten

Verwarm een klein deel van het het mandarijnensap met de suiker en de likeur. Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes en de rest van het sap erdoor. Laat het sap op een koele plaats geleiachtig worden. Klop de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna de chocoladekorrels door het geleiachtige mandarijnensap. Schep deze bavarois in een vorm en zet deze circa 3 uur in de koelkast. Kook voor de mandarijnensaus het mandarijnensap met de suiker in tot 1 dl siroop, roer de likeur erdoor. Stort de bavarois op een platte schaal, giet de afgekoelde mandarijnensaus eromheen en garneer met toefjes slagroom.Wijnadviezen:

Banyuls
Málaga
Pedro Ximénex Sherry