Maskers!

Wallpapers van XP

Macaronischotel met prei en salami


Deze heerlijke macaronischotel met prei en salami is een stevige maaltijd. Het bereiden van dit lekkere ovengerecht is makkelijk. Het heeft een lekkere pikante smaak. U kunt dit ook prima combineren met tomatensalade.

Dit gerecht combineert erg goed met: Tomatensalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 10
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

300 g macaronischelpjes
300 g macaronischelpjes
4 preien
4 preien
200 g salami
200 g salami
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels olijfolie
60 boter
60 boter
50 g bloem
50 g bloem
0,75 liter melk
0,75 liter melk
150 g geraspte cheddar
150 g geraspte cheddar
zout
zout
cayennepeper
cayennepeper
1 theelepel gesneden vers basilicum
1 theelepel gesneden vers basilicum
75 g geraspte oude kaas
75 g geraspte oude kaas
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

40 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de macaroni in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Snijd de preien in dunne ringen en de salami in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de prei ca. 2 minuten, laat de salami ca. 3 minuten meebakken. Smelt 50 gram boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot een glad gebonden saus. Roer de cheddar door de saus en breng op smaak met zout, cayennepeper en basilicum. Schep het preimengsel en de saus door de pasta. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal. Strooi de oude kaas en het paneermeel erover en verdeel de rest van de boter in vlokjes erover. Zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot een goudbruin korstje ontstaat.



Wijnadviezen:

Dolcetto
Verdicchio dei Castelli di Jesi