Maskers!

Wallpapers van Dieren

Groene fettucini met geitenkaas


Dit is een complete maaltijd die is ontleend aan de Italiaanse keuken. In Italië is pasta een voorgerecht. In Nederland wordt pasta gecombineerd met een grotere hoeveelheid saus, waardoor het als hoofdgerecht beschouwd wordt.

Dit gerecht combineert erg goed met: Ciabattabrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 8
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

750 g verse spinazie
1 eetlepel olijfolie
300 g groene pasta
1 teentje knoflook
1,25 dl crème fraîche
zout
150 g zachte geitenkaas
peper
30 g pijnboompitten
2 eetlepels fijngesneden vers basilicum

Bereidingswijze

35 minuten

Was de spinazie en laat ze goed uitlekken. Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm de crème fraîche met de geitenkaas op laag vuur en laat de kaas al roerend smelten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de olie in een hapjespan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Schep de spinazie door de kaassaus en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en verdeel deze op vier borden. Schep de spinazie-kaassaus erover. Garneer met het basilicum en de pijnboompitten.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
Gambellara
Lugana