Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Kippenbouten in ananassaus




Dit gerecht combineert erg goed met: Vruchtenrijst uit de oven en sperziebonen.
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 800
Vetten: 12
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

4 kippenbouten
1dl tomatensap
zout
1 eetlepel ketjap
peper
1 theelepel sambal
50 g boter
1 blik ananasstukjes
1dl kippenbouillon

Bereidingswijze

45 minuten

Wrijf de kippenbouten in met peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in ca. 30 minuten knapperig bruin en gaar. Leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de bouillon met het tomatensap, de ketjap, de sambal, de ananasstukjes en een klein beetje ananasvocht door het bakvet. Laat dit even inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Warm de kip nog even goed door in de saus.



Wijnadviezen:

Torrontés (Argentinië)