Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Kip in artisjokkensaus




Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst en gestoofde okra's
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 830
Vetten: 13
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

4 eetlepels olijfolie
1,5 dl kippenbouillon
4 kippenpoten
1 blik artisjokharten
2 teentjes knoflook
10 zwarte olijven
1,5 dl droge witte wijn
2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze

60 minuten

Verhit de olie in een hapjespan. Leg de kippenpoten met het vel naar beneden erin. Bak de kippenpoten in ca. 10 minuten rondom bruin. Hak de teentjes knoflook fijn. Voeg de knoflook met wijn en bouillon toe en stoof de kip in ca. 35 minuten met het deksel op de pan gaar. Giet de artisjokharten af en snijd ze in plakjes. Snijd de olijven in vieren. Schep de artisjokharten en olijven door het stoofvocht en warm het gerecht nog ca. 10 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie.



Wijnadviezen:

Frascati
Pinot Grigio