Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Ananas gevuld met gembergelei en zwarte bessen met vanillesaus


Dit oosterse, zomerse nagerecht past prima in een oosters menu. De zwarte bessen in vanillesaus geven het toetje een feestelijk uiterlijk. Drink een lekkere mousserende witte wijn erbij.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 320
Vetten: n.b.
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 17

De ingredienten:

1 grote ananas
2 dl water
2 bolletjes gekonfijte gember
1 vanillestokje
14 g gelatine
200 g zwarte bessen
1 dl gembersiroop
3 dl vanillesaus
2 dl ananassiroop
2 dl frambozencoulis

Spectaculair als dessert.

Voorbereiding

10 minuten

Snijd de kroon van de ananas. Steek met behulp van een ananassteker het vruchtvlees uit de ananasschil. Houd de schil heel. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gemberbolletjes in heel fijne blokjes. Week voor de gembergelei de gelatineblaadjes in koud water.

Bereidingswijze

20 minuten

Breng de gember- en ananassiroop met het water, het opengesneden vanillestokje en de stukjes ananas aan de kook, laat het 10 minuten trekken. Los van het vuur af de uitgeknepen gelatine er in op. Laat dit afkoelen tot het geleiachtig is. Zeef het sap, gooi het vanillestokje weg en laat de ananasblokjes uitlekken. Roer de gember en wat van de uitgelekte ananasblokjes erdoor. Zet de ananasschil op een plat bord, giet er een laagje gelei in en verdeel hierin wat ananasblokjes en bessen. Giet er weer gelei op en verdeel hierin weer ananas en bessen. Vul de hele ananas op deze manier, zodat de vruchten gelijkmatig verdeeld zijn. Laat de gelei in de koelkast opstijven. Snijd de ananas in vier dikke plakken en serveer met de vanillesaus en frambozencoulis.Wijnadviezen:

Asti Spumante
Moscato d'Asti