Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Kip in pepersaus




Dit gerecht combineert erg goed met: Pastastrikjes en gemengde salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 720
Vetten: 14
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

400 g kipfilet
150 g verse roomkaas met peper
25 g boter
0,5 dl droge witte wijn
1 ui
1 theelepel bouillonpoeder
250 g champignons
zout
2 teentjes knoflook
peper
2 dl koffieroom

Bereidingswijze

25 minuten

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kipfilet in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Pel en snipper intussen de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schep de kip op een bord. Fruit de ui in het bakvet. Pers de knoflook erboven uit. Bak de champignons ca. 2 minuten mee. Voeg de koffieroom met de verse roomkaas, de wijn en het bouillonpoeder toe en verwarm het geheel al roerend tot een gladde saus. Warm de blokjes kip nog ca. 3 minuten mee in de saus. Breng op smaak met zout en peper.



Wijnadviezen:

Rueda
Tokay Pinot Gris