Maskers!

Wallpapers van Games

Aubergine gevuld met kip




Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 700
Vetten: 12
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

2 aubergines
zout
0,5 l kippenbouillon
peper
2 uien
100 g geraspte oude kaas
100 g ontbijtspek
1 dl droge witte wijn
350 g kipfilet
allesbinder
30 g boter

Bereidingswijze

40 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met een lepel uit. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca. 10 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Snijd het spek en de kipfilet in stukjes. Snijd het auberginevruchtvlees klein. Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit. Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de auberginehelften goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel. Strooi de kaas erover. Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines zijn gekookt) in de ovenschaal. Bak de gevulde aubergines in ca. 15 minuten bruin. Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe. Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Sauvignon Blanc (Zuid-Afrika)
Vin de Crète