Maskers!

Wallpapers van Paarden

Drumsticks uit de oven




Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken aardappeltjes en peultjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 1290
Vetten: 26
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

2 kleine uien
zout
2 sinaasappels
peper
1 dl appelsap
2 eetlepels bloem
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olie
0,5 eetlepel honing
0,5 theelepel tijm
8 drumsticks

Bereidingswijze

50 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd van 1 sinaasappel de oranje schil heel dun af en snijd deze in dunne reepjes. Pers de sinaasappels uit. Breng het sinaasappelsap met appelsap, citroensap en honing aan de kook. Kook dit mengsel in tot er nog ca. 150 ml vocht over is. Bestrooi de drumsticks met zout, peper en bloem. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de drumsticks in ca. 5 minuten rondom bruin. Leg ze in een lage ovenschaal en strooi de sinaasappelreepjes erover. Verhit de overige olie in de braadpan en fruit de uiringen met de tijm glazig. Verdeel ze over de drumsticks. Schenk het ingekookte sinaasappelmengsel erover. Braad de drumsticks in de oven in 20-30 minuten gaar.



Wijnadviezen:

Bordeaux Moelleux
Loupiac
Sainte-Croix-du-Mont