Maskers!

Wallpapers van actrices

Peren gevuld met gorgonzola en noten


Dit bewerkelijke voorgerecht komt uit de keuken van Cas Spijkers.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 30 minuten
De kooktijd is ca. 5 minuten

KiloJoules: 690
Vetten: 11
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

4 peren
peper
1/2 fles witte wijn
zout
50 g suiker
frituurolie
1 schijfje citroen
100 g walnoten
2 kruidnagels
1 eetlepel honing
50 g boter
2 eetlepels azijn
250 g gorgonzola
1/4 struik bleekselderij
1/4 bos fijngesneden peterselie
1 dl crème fraîche
enkele druppels marsala

In plaats van walnoten kunnen ook pecannoten worden gebruikt. Pecannoten hebben een glanzend rode bolster die zachter is dan die van de walnoot. De gepelde noot ziet er ongeveer uit als een walnoot en ook de smaak lijkt erop. De noot is vetter.

Voorbereiding

30 minuten

Schil en halveer de peren, haal het klokhuis eruit. Breng de wijn met de suiker, de citroen en de kruidnagels aan de kook, draai het vuur laag. Pocheer de peren 5 minuten in de wijn en laat ze in het pocheervocht afkoelen. Klop voor de gorgonzolavulling de boter romig met de kaas, de peterselie en de marsala. Breng deze mousse op smaak met peper en zout. Verwarm de frituurolie tot 140 °C. Frituur de walnoten in de olie in 3 à 4 minuten krokant. Breng de honing en de azijn in een koekenpan aan de kook en roer de noten erdoor. Snijd het bleekselderijblad fijn en roer het door de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Doe de gorgonzolamousse in een spuitzak en spuit hem in de halve peren.

Bereidingswijze

5 minuten

Leg op vier borden steeds twee halve peren. Giet een beetje selderijroomsaus rondom en garneer met walnoten.Wijnadviezen:

Barsac
Sauternes