Maskers!

Wallpapers van Paarden

Gemarineerde speklapjes


Het bereiden van dit Oosterse recept duurt niet lang en is zeker niet moeilijk, maar er zit een lange voorbereidingstijd aan vast.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken aardappels en witlofsalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 240 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1280
Vetten: 25
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

6 eetlepels ketjap manis
500 g magere speklapjes
1 eetlepel olie
25 g boter
4 eetlepels azijn
1 ui
70 g tomatenpuree
1 dl vleesbouillon
1 eetlepel geknipt bieslook
1 eetlepel yoghurt
peper

Voorbereiding

240 minuten

Roer in een grote schaal een marinade van de ketjap met olie, azijn, tomatenpuree, bieslook en peper. Laat de speklapjes hierin afgedekt minstens 4 uur in de koelkast marineren. Keer ze af en toe in de marinade.

Bereidingswijze

30 minuten

Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verhit de boter in een koekenpan en bak de speklapjes in ca. 20 minuten knapperig bruin en gaar. Snipper intussen de ui. Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk het bakvet, op 2 eetlepels na uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de ui glazig. Roer de bouillon en de rest van de marinade erdoor. Kook dit 1 minuut goed door. Roer van het vuur af de yoghurt erdoor. Schenk de saus over de speklapjes.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Côtes de Provence
Rosé Côtes de Saint-Mont