Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Karbonades in ketjap-gembersaus


Karbonades in ketjap-gembersaus uit de Oosterse keuken zijn niet te versmaden samen met rijst en gestoofde paksoi. Het is eenvoudig te bereiden maar duurt wel even.

Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst en gestoofde paksoi
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 60 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 930
Vetten: 11
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

1,5 dl ketjap manis
1 schijfje gemberwortel
1 eetlepel gemberpoeder
50 g boter
zout
4 eetlepels gembersiroop
peper
1 eetlepel citroensap
4 ribkarbonades
maïzena
1 ui

Voorbereiding

60 minuten

Roer in een grote kom een marinade van 1 dl ketjap, het gemberpoeder, zout en peper. Wentel de karbonades erdoor en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

30 minuten

Pel en snipper de ui. Schil de gemberwortel. Neem de karbonades uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur bruin. Laat de ui en de gemberwortel even meebakken. Neem het vlees uit de pan. Voeg de gembersiroop, de rest van de ketjap, het citroensap en 1/2 dl water aan het bakvet toe. Leg het vlees in de saus en stoof het geheel met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Keer het vlees regelmatig. Leg de karbonades op vier voorverwarmde borden. Verwijder de gemberwortel en bind de saus eventueel met maïzena. Schenk de saus over het vlees.



Wijnadviezen:

Rosé Corbières
Rosé Costières le Nîmes
Rosé Côtes de Provence