Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Vlaams vlees


Dit Belgische stoofpotje neemt wat tijd van u in beslag, namelijk zo'n 3 uur. Het resultaat is dan wel een heerlijke schotel die in combinatie met gekookte aardappels en gekarameliseerde wortels een streling voor de tong is.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gekookte aardappels en gekarameliseerde wortels
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 180 minuten

KiloJoules: 650
Vetten: 8
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 ui
80 g boter
2 stengels bleekselderij
1 laurierblaadje
1 winterwortel
1 takje verse tijm
750 g magere runderlappen
4 dl donker bier
peper
2 sneetjes bruinbrood
1 eetlepel bloem
2 eetlepels mosterd

Bereidingswijze

180 minuten

Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en de wortel schoon en snijd ze klein. Bestrooi de runderlappen met peper en bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. Bak in dezelfde pan ui, bleekselderij en wortel ca. 2 minuten. Voeg het laurierblaadje, de tijm en het bier toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur zachtjes sudderen. Besmeer de sneetjes brood met mosterd en snijd ze in blokjes. Schep het brood door het vleesmengsel en laat het geheel nog ca. 30 minuten zachtjes gaar sudderen. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.



Wijnadviezen:

Merlot (Chili)
Rode Cabardès