Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Rosbief in maderasaus


Dit eenvoudig rosbiefgerecht is afkomstig uit de Franse keuken. De madera geeft een specifieke smaak aan de rosbief. Wilt u nog meer smaak, laat dan een stukje rozemarijn meekoken in de saus.

Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree en broccoli
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 960
Vetten: 15
Eiwitten: 21
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

600 g rosbief
zout
peper
0,5 dl madera
50 g boter
1,25 dl crème fraîche

Laat een takje rozemarijn in de saus meekoken.

Bereidingswijze

45 minuten

Wrijf de rosbief in met peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin. Braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten rosé; keer het vlees regelmatig. Leg de rosbief op een plank. Bestrooi het vlees met zout en laat het onder aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Blus het bakvet af met de madera. Roer de crème fraîche erdoor en laat het geheel 1-2 minuten inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rosbief in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op vier voorverwarmde borden. Schenk de saus erover.



Wijnadviezen:

Canon-Fronsac
Fronsac
Rode Côtes de Saint-Mont