Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Turkse omelet


Een Turkse omelet is eenvoudig te bereiden en erg lekker met bijvoorbeeld Turks brood. Het geheel heeft een pikante smaak en is een stevige maaltijd.

Dit gerecht combineert erg goed met: Turks brood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1110
Vetten: 24
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 ui
peper
100 g champignons
75 g geraspte schapenkaas
1 Turks worstje
2 eetlepels boter
4 eieren
6 eetlepels fijngesneden peterselie
zout

Lekker als lunchgerecht.

Bereidingswijze

30 minuten

Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd het worstje in plakjes. Klop de eieren los met zout en peper. Roer de kaas erdoor. Verhit de boter in een koekenpan. Fruit de ui hierin aan. Schep de champignons erdoor en bak ze ca. 3 minuten mee. Schenk het eimengsel erover en leg de plakjes worst erin. Strooi de peterselie erover. Leg een deksel op de pan en laat de omelet in 5-7 minuten zachtjes stollen.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Côtes de Duras
Rosé Côtes de Saint-Mont