Maskers!

Wallpapers van Sporten

Lahm ihalou (lamsschouder met abrikozen)


Dit overheerlijke Turkse recept is echt een gerecht voor in de lente. Met als hoofdingrediënt lamsschouder is het gerecht niet moeilijk om te bereiden. Houd wel rekening met een voorbereidingstijd.

Dit gerecht combineert erg goed met: Turks brood
Waardering:
Dit recept is voor 6 personen
De voorbereidingstijd is ca. 240 minuten
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 1330
Vetten: 18
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 24

De ingredienten:

300 g gedroogde abrikozen
7 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
2 eetlepels rozenwater
1 kg magere lamsschouder
3 dl kalfsbouillon
peper
zout
4 eetlepels olijfolie
300 g rijst
50 g blanke amandelen
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Voorbereiding

240 minuten

Week de abrikozen ca. 4 uur in ruim water.

Bereidingswijze

80 minuten

Splijt het kaneelstokje in stukken. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het royaal met peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Voeg amandelen, suiker, kaneel en rozenwater toe. Roer scheutje voor scheutje de verwarmde bouillon erdoor. Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees hierin in ca. 1 uur zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. Kook de rijst in 25 minuten gaar in 3 dl water. Giet de abrikozen af en warm ze nog ca. 15 minuten met het vlees mee. Schep de rijst en abrikozen langs de rand van een voorverwarmde ondiepe schaal. Schep het vlees in het midden. Strooi de peterselie erover.



Wijnadviezen:

Beaujolais
Brouilly
Viognier (Zuid-Frankrijk)