Maskers!

Wallpapers van actrices

Lamskebab


De overheerlijke Lamskebab is een Turks gerecht dat in de lente geserveerd dient te worden. Het is eenvoudig te bereiden, maar vergt wel enige voorbereidingstijd. Samen met rijst nog heerlijker.

Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 240 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 910
Vetten: 16
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 citroen
zout
2 teentjes knoflook
peper
5 eetlepels olijfolie
600 g mager lamsvlees
1 theelepel oregano
2 grote uien
1 theelepel tijm
12 verse laurierbladeren

Voorbereiding

240 minuten

Pers de citroen uit. Pers de teentjes knoflook boven een kom uit. Roer olie, citroensap, oregano, tijm en zout en peper naar smaak erdoor. Snijd het lamsvlees in blokjes en schep ze door de marinade. Laat het vlees ca. 4 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

20 minuten

Pel de uien en snijd ze elk in 6 partjes. Halveer deze partjes. Laat het vlees in een zeef uitlekken en rijg de blokjes dan om en om met de stukken ui en laurierbladeren aan 12 spiezen. Rooster de spiezen onder een hete grill of op de barbecue in ca. 8 minuten bruin en van binnen rosé.



Wijnadviezen:

Malbec (Argentinië)
Merlot (Zuid-Frankrijk)
Sauvignon (Bulgarije)