Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Vitello tonnato


Deze Italiaanse combinatie van fricandeau en tonijn is een niet te versmaden gerecht met een geroosterd broodje. De mengeling van vis en vlees is enerzijds apart, maar anderzijds zeer smaakvol. Het is een licht gerecht dat eenvoudig te bereiden is.

Dit gerecht combineert erg goed met: Geroosterd brood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 714
Vetten: 9
Eiwitten: 20
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

100 g veldsla
citroensap
1 blikje tonijn naturel
zout
1 bekertje zure room
versgemalen peper
2 eetlepels mayonaise
10 blaadjes basilicum
1 theelepel ansjovispasta
350 g gesneden gebraden kalfsfricandeau
1 theelepel mosterdpoeder
2 theelepels kappertjes

Bereidingswijze

10 minuten

Was de veldsla en verwijder de worteltjes. Laat de sla in een vergiet uitlekken. Giet de tonijn af. Pureer de tonijn met zure room, mayonaise, ansjovispasta, mosterdpoeder en enkele druppels citroensap tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Verdeel de veldsla over vier borden. Leg de plakjes vlees op de sla en maal peper erboven. Verdeel de tonijnmayonaise over de plakjes vlees en garneer met de kappertjes en het basilicum.



Wijnadviezen:

Locorotondo
Pinot Grigio
Verdicchio dei Castelli di Jesi