Maskers!

Wallpapers van acteurs

Romige kalfsragout


Dit Franse gerecht kunt u het hele jaar door bereiden. In 20 minuten zet u heel eenvoudig een heerlijke, smaakvolle kalfsragout op tafel. Serveer de ragout met stokbrood en eikenbladsla met mosterddressing.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood en eikenbladsla met mosterdressing
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 670
Vetten: 9
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 ui
1 dl kalfsfond
400 g gebraden kalfsfricandeau
zout
4 eetlepels boter
peper
4 eetlepels bloem
2 eetlepels fijngesneden peterselie
3 dl halfvolle melk
1 eetlepel fijngeknipt bieslook

Bereidingswijze

20 minuten

Pel en snipper de ui. Snijd het vlees in reepjes. Smelt de boter in een pan en fruit de ui hier in aan. Roer de bloem erdoor en bak deze even mee. Voeg de melk en de fond toe en roer tot er een dik gebonden saus ontstaat. Voeg het vlees toe en warm de ragout even goed door. Breng flink op smaak met zout en peper. Roer de kruiden erdoor.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)